Proje Yürütücüsü: Dr.Öğr.Üyesi Mustafa KESİCİ
Araştırmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Bahar BAYINDIR, Öğr. Gör. Raşit BAKAN, Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN, Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK
Bütçe: 1.550.734 TL
Durum: Devam Ediyor
Kırklareli'de dezavantajlı kesimlerin istihdamını artırmak, genç istihdamını desteklemek ve yiyecek içecek sektöründeki işgücü niteliğini yükseltmek amacıyla bir dizi proje yürütülmektedir. Kayalı Kampüsünde atıl durumda olan bir binada Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı kurulmuştur. Bu mutfağın temel amacı, mesleki eğitim ve beceri kazandırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesidir. Proje kapsamında gençlere ve dezavantajlı kesimlere yönelik mesleki nitelikleri geliştirecek eğitim programları düzenlenecek ve istihdam olanakları sağlanacaktır. Bölgedeki yiyecek ve içecek işletmelerine yönelik farkındalık oluşturulacak, yerel lezzetlerin standardizasyonu sağlanarak ürün çeşitliliği artırılacaktır. Projenin Aşamaları: Yapım ve Satın Alma İşleri: Uygulamalı Eğitim Atölyesi için gerekli tesislerin tasarımı, inşaat ve tadilat işleri gerçekleştirilmiştir. Eğitim ve İstihdam Faaliyetleri: Eğitim malzemeleri temin edilmiştir. Aşçılık eğitimi ve atölye çalışmaları düzenlenecek, istihdam olanakları sağlanacaktır. Bu projelerle Kırklareli'de istihdamın artırılması, gençlerin ve dezavantajlı kesimlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
2.Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (SÜTAP)
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR
Araştırmacılar:Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU Doç. Dr. Bayram ÇETİN Doç. Dr. Harun URAN Dr. Öğr. Üyesi Recep GÜNEŞ Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL Öğr. Gör. Dr. Selin ÖZDEN Arş. Gör. Şeyda YANARDAĞ KARABULUT Arş. Gör. Hayriye Göknur AĞCA KÜÇÜKAYDIN Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ
Bütçe: 1.698.941,35 TL
Durum: Tamamlandı
Kırklareli'de süt ve süt ürünleri sektöründe istihdamı artırmak ve nitelikli insan kaynağını geliştirmek amacıyla bir dizi hedef belirlenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda: Kayalı Kampüsünde bir Pilot Tesis kurulacaktır. Öğrencilere yeni teknolojileri kullanma becerileri kazandıracak uygulamalı eğitimler verilecektir. Gençler, kadınlar ve engellilerin niteliklerinin artırılması ve istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Süt üreticilerine modern üretim konusunda farkındalık oluşturulacaktır. Çiftçilerin teknik ve pratik becerileri geliştirilecektir. Firmaların teknik kapasiteleri artırılacak ve Ar-Ge çalışmalarına destek sağlanacaktır. Kırklareli Beyaz Peyniri coğrafi işaret çalışmaları desteklenecektir. Dezavantajlı grupların mesleki becerileri geliştirilecektir. Gıda Mühendisliği ve Gıda Teknikerliği bölümü öğrencilerine staj imkanı sunulacaktır. Bu projelerle süt ve süt ürünleri sektöründe işgücü ve teknoloji kapasitesi artırılarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlanacak, ayrıca bölgedeki küçük işletmelere model oluşturulacaktır.
TRAKYA KALKINMA AJANSI SOGEP PROJELERİ