Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı

Üniversitemizin “Gida Ve Teknoloji Alanlarina Yönelik Disiplinler Arasi Bölgesel Kalkinma Ve Ar-Ge Odakli Proje Hazirlama Eğitimi” Projesi Tübitak Tarafindan Desteklenmeye Hak Kazandi

07/07/2020 14:41:58 - 07/07/2020 14:41:58 - 15665 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanlığı desteğiyle hazırlanan “Gıda ve Teknoloji Alanlarına Yönelik Disiplinler Arası Bölgesel Kalkınma ve Ar-Ge Odaklı Proje Hazırlama Eğitimi” projesi TÜBİTAK tarafından BİDEB 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Engin HÜNER’in yapacağı proje ile Kırklareli Üniversitesinde Gıda Bilimi ve Teknolojileri alanında araştırma yapan katılımcılara, Ar-Ge ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Projeler Hazırlanması için gerekli bilgi ve becerinin kazandırılması ile mevcut araştırmacı potansiyelinin daha etkin bir şekilde uygulamaya dönüştürülmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında “Gıda Odak Alanında” ihtisaslaşacak Kırklareli Üniversitesi araştırmacılarının mevcut projelerinin başvurularının sağlanması, yüksek kabul edilme başarısının yakalanması ve ayrıca araştırmacıların ihtisas üniversitelerinde görev yapan eğitmenlerden mentörlük alarak “Gıda Odak Alanı” ihtisas kapsamında araştırmalarına yön vermeleri de hedeflenmektedir.

16.09.2020 - 18.09.2020 tarihleri arasında üç gün sürecek eğitimlerde öncelikle TÜBİTAK, ARDEB ve TEYDEB projeleri olmak üzere bölgesel kalkınma odaklı güdümlü projeler, TAGEM fon kaynakları, bölgesel kalkınmaya dayalı AB çerçeve programı fon kaynakları, Kamu-Özel sektör işbirliği projeleri ile diğer uluslararası fon kaynakları hakkında katılımcılar bilgilendirilecektir. Akabinde bu alanda proje fikirleri sunularak fikirler olgunlaştırılacak ve mevcut proje fikirleri tartışılacaktır.

Ar-Ge proje destek programlarının tanıtılmasıyla - proje içeriğine yönelik ihtiyaç belirleme, projenin amacı, konusu ve literatür özeti, özgün değer, yaygın etki bölümlerinin hazırlanması konularında eğitmenler mentörlük desteği vererek katılımcılar ile deneyimlerini paylaşacaktır. Ayrıca ülkedeki diğer ihtisas üniversitelerinden gelen eğitmenler sayesinde bir ihtisas üniversitesi olmanın sorumlulukları ve ihtisas üniversitesi olma yolundaki deneyimleri anlatılacaktır. Böylelikle hem mevcut projesi veya proje fikri olan katılımcılar için hem de yeni proje geliştirmeyi planlayan katılımcılara daha nitelikli proje hazırlama yetkinliği kazandırılması hedeflenmektedir.

 

klu gıda ihtisaslaşma gıda tübitak

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.